Obavijesti

Video

Komentari 0

Moćan film o demokraciji: 'Iskoristi svoj glas. Ne daj da ti drugi kroje budućnost!'

Moćan film o demokraciji: 'Iskoristi svoj glas. Ne daj da ti drugi kroje budućnost!'

Glasanje na europskim izborima Vaša je prilika da odlučite na što se Europska unija treba usredotočiti u sljedećih pet godina!

VIDEO

Od 6. do 9. lipnja 2024. više od 370 milijuna građana diljem 27 država članica pozvano je na glasanje na europskim izborima. Kako bi informirao i potaknuo građane na glasanje, Europski parlament započeo je s drugom fazom svoje institucijske komunikacijske strategije.

POGLEDAJTE SLUŽBENI FILM 'ISKORISTI SVOJ GLAS':

Cilj je druge faze naslovljene „Iskoristi svoj glas. Ne daj da ti drugi kroje budućnost“ naglasiti važnost demokracije. Njezin višestruki pristup obuhvaća događanja za medije, digitalnu komunikaciju, uključivanje javnih i privatnih partnera, inicijative angažiranja zajednice i obrazovne programe po mjeri građana diljem EU-a.

Primjer aktivnosti u sklopu kampanje četverominutni je film „Iskoristi svoj glas” u kojem stariji građani iz raznih država članica prenose sljedećim generacijama svoja iskustva s demokracijom i naglašavaju da demokracija nije zajamčena.

%3Cscript%20async%20src%3D%22%2F%2Fwww.instagram.com%2Fembed.js%22%3E%3C%2Fscript%3E

Konkretno, u ključnom videouratku kampanje istražuje se šarolika povijest mnogih europskih zemalja koje su iskusile oružani sukob, ograničavanje osobne slobode i nestalnu prirodu demokracije ako je se aktivno ne čuva.

Film „Iskoristi svoj glas” i devet prilagođenih verzija za televiziju, kina, radio postaje i društvene mreže objavljen je jučer, 29. travnja 2024. u svim državama članicama, a na službenom je predstavljanju prikazan i hrvatskoj javnosti koja je istim bila oduševljena!

Interes za europske izbore u porastu

Na europske izbore 2019. izašlo je više od polovine birača s pravom glasa (50,6 %). Proljetna anketa Eurobarometra za Europski parlament provedena među više od 26 000 ispitanika iz svih država članica pokazuje da je 60 % Europljana zainteresirano za europske izbore koji se održavaju od 6. do 9. lipnja 2024., što je porast od jedanaest bodova u odnosu na 2019. (u razdoblju od tri mjeseca do europskih izbora). Uz to, 71 % ispitanika izjavilo je da će vjerojatno glasati, što je ponovno porast od deset bodova u odnosu na izbore 2019.

Rezultati ankete također pokazuju da se velika većina Europljana slaže da je „važno imati snažnu demokraciju” (81 %) i da je „važno glasati kako bi se novim generacijama osigurala bolja budućnost” (84 %). Sličan postotak Europljana (81 %) vjeruje da je glasanje na izborima još važnije s obzirom na trenutačnu geopolitičku situaciju.

I ti sudjeluj u demokraciji, i ti iskoristi svoj glas

Vjerujemo da vas je ovaj film potaknuo na razmišljanje i da ćete shvatiti zašto je važno da 9. lipnja i vi izađete na izbore za Europski parlament, iskoristite svoj glas i ne dopustite da drugi odlučuju o vašoj budućnosti - umjesto vas! 

Pratite i JoomBoosovu kampanju #MakeTheFirstMovEU #myfirsttime i uz JoomBoos influencere učite o demokraciji, saznajte sve što vas zanima o raznim benefitima života u EU te se motivirajte na glasanje na vrlo važnim izborima koji su pred nama!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica
NOVA SEZONA

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica

Osebujni, zanimljivi i šarmantni farmeri u novoj sezoni showa 'Ljubav je na selu' spremni su ispričati svoje životne priče, ljubavna iskustva, planove i želje...
'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'
VIDEO: PROŠLE SU 34 GODINE

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'

Dinamo protiv Zvezde, 13. svibnja 1990. Zločinac Arkan paradirao je s pištoljem uz teren, milicija je tukla samo hrvatske navijače, a golobradi kapetan plavih ušao u povijest